Site icon Xaloc Oposicions

Preparació d’oposicions a mestres: els nostres consells

La preparació d’oposicions al cos de mestres de primària és una opció molt recomanable. Per tal de fer-te el camí més senzill, et portem un seguit de consells i recomanacions bàsiques que creiem que t’ajudaran a treure el màxim rendiment al teu estudi.

 

10 consells bàsics per a la preparació d’oposicions a mestres:

 

1. Gestió d’expectatives

Esforçar-se diàriament, intentar donar el millor de tu, haver de renunciar temporalment a alguns aspectes de la teva vida… pot comportar a la llarga certa desil·lusió, desmotivació i fer baixar el teu rendiment i el teu compromís. Per això, et recomanem una adequada gestió de les teves expectatives en la preparació d’oposicions a mestres per tal de mantenir la teva motivació, promoure la teva il·lusió i arribar als resultats esperats. Per tant, defineix unes expectatives realistes, concretes i quantificables.

 

2. Materials i temaris actualitzats

Abans de començar a posar-te a estudiar, és molt important disposar d’un temari actualitzat. En aquest sentit, tens diverses opcions. Pots comprar el temari ja preparat i elaborat per editorials, pots preparar-te’l pel teu compte o pots acudir a una acadèmia especialitzada en la preparació d’oposicions. Sigui com sigui, és molt important estudiar amb temaris que no hagin quedat desactualitzats.

 

3. Mètode i tècniques d’estudi

Un cop tinguis el temari, toca posar-se a estudiar. Pots decidir estudiar per material o per temps, però la recomanació és agafar el temps com a referència bàsica, ja que cada temari i la seva dificultat és diferent i d’aquesta manera evitem la frustració. Si decideixes estudiar per lliure, tingues en compte que és molt important planificar-se l’estudi i organitzar-se correctament, ja que tindràs una lluita constant contra tu mateix/a pel que fa a l’autoexigència. Però com diuen ‘Cadascú a casa seva baixa les escales com vol’, per tant, explora diferents mètodes i tècniques i escull aquella que et faci sentir còmode.

 

4. Distribució del temps

És molt important que portis a terme una correcta gestió del temps d’estudi. Cal que planifiquis i distribueixis correctament el teu temps per treure’n el màxim rendiment. Has de ser conscient que el dia passa volant i si no organitzes correctament el temps d’estudi, tindràs la sensació de no haver aprofitat correctament el dia. Encara que sembli que el temari de les oposicions a mestres és molt extens o que les fases del procés són eternes, amb una distribució correcta del temps l’estudi serà molt més senzill. Et recomanem que analitzis el temari que has de preparar-te i en facis una primera classificació. A continuació, fes-te un calendari mensual realista amb les hores que dedicaràs a l’estudi i a repassar els apunts i materials, però també a descansar, a alimentar-te i a l’oci.

 

5. Descans i temps d’oci

Distreure el cervell amb moments d’oci farà que siguis molt més eficaç a l’hora d’estudiar. Per tant, et recomanem que combinis els moments de màxima concentració amb pauses d’una durada determinada. D’aquesta manera, rendiràs molt més i trauràs molt més profit del teu estudi.

 

6. Prepara el teu lloc d’estudi

Una bona elecció del teu lloc d’estudi per a la preparació de les teves oposicions a mestres serà clau. És recomanable que busquis un lloc tranquil i còmode, allunyat de qualsevol mena de distracció i de qualsevol soroll. En la mesura del possible, és important que tinguis espai suficient per ordenar els teus apunts i el material d’estudi. Inclús, una pissarra o taulell on col·locar la informació més rellevant (dates, horaris…). Tanmateix, evita també sempre distractors com  el mòbil o altres dispositius electrònics.

 

7. Escolta activa

Escoltar activament et permetrà recollir diferents punts de vista i guiar-te durant tot el procés de preparació d’oposicions a mestres. Pots demanar consell a altres persones que hagin opositat o estiguin opositant. Tanmateix, hi ha professionals experts que són funcionaris en actiu que et poden acompanyar al llarg de la teva preparació. És important que aprofitis la seva àmplia experiència, ja que com més punts de vista tinguis i més opinions, millor podràs orientar i personalitzar la teva preparació.

 

8. Repàs i simulacres de l’examen

És important anar repassant periòdicament els temaris estudiats per tal que no quedin en l’oblit. També, i amb l’objectiu de comprovar la teva evolució, és aconsellable realitzar cada cert temps un programa de simulacre d’examen. D’aquesta manera, podràs veure en quin punt estàs i reorganitzar la teva planificació en cas que sigui necessari.

 

9. Paciència i constància

Ningú ha dit que la preparació a les oposicions a mestres sigui una tasca fàcil. Està clar que requereix paciència, constància, tenacitat, perseverança, persistència… Si et falta alguna d’aquestes variables, segurament comencis a ser irregular en l’estudi, t’entri la desesperació… i hagis d’esforçar-te el doble o el triple que les persones que ja tenen disciplina. Per tant, recorda perquè has decidit presentar-te a les oposicions a mestre i marca-t’ho com la teva màxima prioritat.

 

10. Motivació

La motivació és una peça clau per l’èxit. Ja pots tenir tot ben planificat, tot correctament organitzat… que si no trobes motius o la il·lusió per estudiar segurament no obtinguis els resultats desitjats. Està demostrat que amb una major implicació en el procés d’estudi, més gaudiràs i millors resultats aconseguiràs. Recorda, és probable que tinguis moments fluixos, que no puguis més… però si tens clar el teu objectiu, no hi haurà res que t’aturi.

 

 

Està clar que no existeix una fórmula màgica per la preparació de les oposicions a mestres, però estem convençuts que seguir aquests petits trucs i consells t’ajudarà en el procés. Des de Xaloc Oposicions tenim una llarga experiència en la preparació d’aquest tipus d’oposicions. El nostre mètode docent busca que l’alumne obtingui el màxim profit a l’estona que és a classe, per la qual cosa recomanem que l’alumne/a porti estudiats a bon ritme els temes que es tractaran a classe. Si vols conèixer amb més detall la nostra metodologia, fes clic aquí.

Exit mobile version