Consulta el temari Gencat per a les oposicions d’ensenyament

temari_oposicions_gencat

Contingut

Si estàs llegint aquesta entrada segurament sigui perquè estàs pensant a presentar-te a alguna oposició als cossos d’ensenyament públic de Catalunya. En aquest sentit, és important que disposis de totes les eines necessàries per a garantir l’èxit en el moment d’examinar-te.

Un dels aspectes més importants si vols aconseguir la teva plaça de professor/a de Catalunya, és conèixer en detall el temari de l’oposició per tal de preparar-la correctament. Conèixer els temes i tenir clara la seva aplicació didàctica, així com fixar-te un pla de treball personalitzat, marcarà la diferència a l’hora d’estudiar.

Des de Xaloc Oposicions, ens agrada acompanyar l’opositor/a al llarg de la seva preparació, aprofitant la nostra àmplia experiència en la formació de candidats als cossos d’ensenyament públic de Catalunya.

Per aquest motiu, et volem facilitar el temari d’oposicions de les diferents especialitats segons cossos facilitat per la Gencat (Generalitat de Catalunya), perquè puguis preparar-te l’oposició al cos de mestres de Catalunya, al cos docent de secundària o a les diferents especialitats de cicles formatius.

Comentar-te també que, per disposar dels continguts concrets a estudiar en cada temari, tens diverses opcions. Pots comprar el temari ja preparat i elaborat per editorials, pots preparar-te’l pel teu compte o pots acudir a una acadèmia especialitzada en la preparació d’oposicions. Sigui com sigui, és molt important estudiar amb temaris que no hagin quedat desactualitzats.

 

TEMARI D’OPOSICIONS GENCAT · COS DE MESTRES

Consulta a continuació el temari Gencat segons l’assignatura:

 

TEMARI D’OPOSICIONS GENCAT · COS DOCENT DE SECUNDÀRIA

Accedeix al temari Gencat de l’assignatura que t’interessa:

 

TEMARI D’OPOSICIONS GENCAT · PROFESSORAT DE CICLES FORMATIUS

A Xaloc Oposicions, preparem als nostres alumnes en dues especialitats de cicles formatius.

 

TEMARI DE TOTS ELS COSSOS I ESPECIALITATS

Si estàs pensant a presentar-te a algun altre cos de professors o cicle de formació professional, pots consultar tots els temaris segons cossos i especialitats fent clic [AQUÍ].

 

NORMATIVA ACTUAL DE L’ENSENYAMENT A CATALUNYA

D’altra banda, si vols disposar dels màxims recursos per preparar-te l’oposició, has de conèixer tota la normativa actual de l’ensenyament. Aquest és un aspecte és imprescindible si estàs pensant a presentar-se a les oposicions.
Pots consultar-la directament a la pàgina de currículum i orientació de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) fent clic [AQUÍ].

 

TÈCNIQUES PER A UN ESTUDI MÉS EFICIENT

Un cop tinguis tot el material d’estudi, només cal posar-se a estudiar. És important que quan ho facis, intentis treure el màxim rendiment al temps d’estudi per tal d’aconseguir els millors resultats en el menor temps possible.
Per aquesta raó, et portem un seguit de tècniques o consells que et seran de gran ajuda durant aquest procés d’aprenentatge i en les diferents etapes de l’estudi.

 

1. Millora la teva velocitat lectora

No només és important llegir de pressa, sinó evitar perdre comprensió en tot el que estem llegint. Millorar la teva capacitat lectora augmentarà la teva productivitat a l’hora d’estudiar, ja que podràs fer molt més en menys temps.

 

2. Sintetitza la informació

Un altre aspecte important durant el procés d’estudi és ser capaç de sintetitzar la informació. És a dir, seleccionar la informació rellevant i crear sistemes d’informació més reduïts i concrets. En aquest cas, existeixen infinitat de tècniques com, per exemple, resumir, fer esquemes, mapes mentals o conceptuals, o inclús, amb targetes d’estudi.

 

3. Aprèn a memoritzar

Un cop hem après a llegir ràpidament i a sintetitzar la informació, és el moment de memoritzar. En aquest cas, existeixen diverses tècniques que et poden ajudar a millorar l’aprenentatge com, per exemple, la Mnemotècnia. Però és important que escullis aquella amb la que et sentis més còmode. Recorda, llegir i rellegir el mateix text no ajuda a retenir millorar la informació, sinó que més aviat és una pèrdua de temps i esforç.

 

4. Organitza el teu estudi

Per tal d’estudiar millor i ser més eficient, és important organitzar-te i complir un calendari d’estudi setmanal. Recorda quins són els teus objectius i el temps de què disposes per l’estudi. Pots programar-t’ho al teu calendari amb alertes o penjar-te el calendari en un espai visible del teu escriptori. Però l’important és prendre el compromís de complir-lo.

 

5. Descansa i desconnecta

Per tal d’ajudar al cervell a assimilar nous continguts i rendir millor, és important dedicar temps al descans, ja que ens ajuda a recuperar-nos físicament i mentalment.

 

 

Si tens qualsevol dubte en relació amb els temaris o les tècniques per un estudi més eficaç, pots posar-te en contacte amb nosaltres [AQUÍ] i t’ajudarem en tot el que sigui necessari.

També et pot interessar...

Segueix-nos a...

Vols estar al dia de totes les novetats del món de les oposicions?

Tots nosaltres hem superat la mateixa oposició a la qual et vols presentar

A Xaloc, estem especialitzats en oposicions d'ensenyament per a Catalunya. El material i les classes estan dissenyats ÚNICA I EXCLUSIVAMENT per als opositors de Catalunya.

Vols estar al dia de les últimes novetats en oposicions?

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep la informació més rellevant sobre les Oposicions Docents de Catalunya.