Per què apuntar-me a una acadèmia de preparació d’oposicions a mestre?

Contingut

T’acostumes a plantejar les següents qüestions abans de preparar unes oposicions a mestre?

  • Vull optimitzar el meu temps en la preparació de les meves oposicions al cos de mestres.
  • Necessito l’ajuda d’una acadèmia o d’un professorat expert i especialitzat per preparar les meves oposicions a mestre.
  • Crec que no estic centrant els esforços en el que realment és important per superar l’oposició.
  • Busco una guia i un suport per aconseguir arribar a la meva meta.
  • No sé com aconseguir el material d’estudi actualitzat i elaborat per professionals de cada especialitat.

 

Està clar que preparar-se per a les oposicions a cos de mestre requereix una inversió d’esforç i temps. També molta disciplina, constància, força de voluntat i molt treball. I ho pots fer sol/a o amb l’ajuda d’una acadèmia. Si estàs pensant a presentar-te a la propera convocatòria, has de tenir clar que serà un camí llarg i probablement dur. Però t’assegurem que la recompensa valdrà la pena.

 

Quina és la millor manera d’estudiar unes oposicions?

La pregunta que moltes persones ens plantegen abans de començar a estudiar unes oposicions és: vaig per lliure o m’apunto a una acadèmia? Pots decidir estudiar pel teu compte o bé apuntar-te a l’acadèmia de preparació d’oposicions a mestre, però sigui com sigui, cal que tinguis clars una sèrie de preguntes. De quant temps disposes per preparar-te? Quina és la teva motivació personal? O per exemple, quin esforç estàs disposat/da a assumir? Les claus de l’èxit són un alt nivell d’organització, una rutina sostinguda en el temps, molta concentració i proposar-se uns objectius clars i molt ben definits.

Com sabràs, cada oposició té uns requisits i un procés selectiu concret i específic. Per aquesta raó, és important informar-se prèviament sobre com accedir a l’oposició que t’interessa així com el procediment a seguir. Recorda que pots consultar tota la informació sobre la convocatòria d’oposicions als butlletins dels diferents organismes oficials: Butlletins oficials de l’Estat (BOE), als Butlletins Oficials de les Comunitats Autònomes, als provincials i dels ajuntaments. També al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

I clar que no és obligatori inscriure’s a una acadèmia per preparar unes oposicions a mestre, però et portem alguns dels motius pels quals inscriure’t a una acadèmia és una bona opció i el primer pas per aconseguir l’èxit.

 

5 raons per apuntar-te a una acadèmia de preparació d’oposicions per a mestre

 

1. EINES I MATERIALS ADEQUATS

Un dels avantatges d’inscriure’t a una acadèmia per preparar les teves oposicions a mestre és que disposaràs de totes les eines necessàries i dels materials i continguts adequats a l’especialitat a la qual et vols presentar. A més, els materials de qualitat són elaborats per experts i actualitzats als requeriments de l’examen per garantir el teu èxit en el moment d’examinar-te. Comptaràs amb un temari actualitzat, supòsits pràctics aplicats, una guia de programació així com una de les unitats didàctiques. Tanmateix, podràs disposar de tutories en totes les parts de l’oposició. Com sabràs, no hi ha llibres oficials i l’única guia és el programa que s’inclou dins de cada convocatòria. Per tant, disposar d’aquests materials és un estalvi de temps addicional que podràs invertir en estudiar.

 

2. PLANIFICACIÓ I FEEDBACK EXPERT

La gran qüestió aquí és “quant de temps cal dedicar a l’estudi?”. Està clar que cada persona és un món, però moltes vegades no aprofitem realment o correctament el temps dedicat a estudiar. És important planificar-se i treballar per objectius. Tenir una correcta organització en la preparació de les teves oposicions a mestre i, a més a més, guiada per experts et permetrà treure el màxim rendiment al teu temps. A més, a l’acadèmia podràs realitzar simulacres dels temes amb dret a correcció, així com obtenir el feedback del professor en finalitzar cada mòdul o resoldre amb ell qualsevol dubte que puguis tenir amb la preparació.

 

3. PROFESSORS QUALIFICATS

Tenir al teu abast un equip de mestres, tots funcionaris en actiu amb una àmplia experiència en la formació de candidats als cossos d’ensenyament públic, serà de gran ajuda al llarg de la teva preparació. Cal que tinguis en compte que tots ells i elles han superat la mateixa oposició a la qual et vols presentar, per la qual cosa la seva experiència et serà de gran ajuda.

 

4. PREPARACIÓ A MIDA

Matricular-se a una acadèmia per preparar-te les oposicions ara és possible també escollint l’opció que millor s’adapta a tu. Ja sigui a través d’un curs modular (preparant les 3 parts de l’oposició en mòduls segons les teves necessitats), un curs a mida (preparant la part de l’oposició que més t’interessi), un curs complet (preparant totes les parts de l’oposició) o un curs complet intensiu (preparant les tres parts de l’oposició de manera intensiva). A més, si per qüestions personals o professionals no pots venir presencialment, això ja no és un problema. A banda dels cursos de la modalitat presencial també pots escollir la modalitat on-line amb classes en directe o veure’n l’enregistrament posteriorment.

 

5. COMPARTIR EXPERIÈNCIES I CREAR SINERGIES

Per últim, assistir a una acadèmia per preparar les teves oposicions és una bona manera de conèixer altres opositors/es que estan en la mateixa situació que tu. En aquest sentit, et permetrà compartir experiències així com crear sinergies. A més, compartir el camí amb altres persones t’ajudarà a seguir amb el pla establert i evitar la temptació de rendir-te. Recorda, la meta real és aconseguir la teva plaça amb la màxima nota possible.

 

Si encara tens dubtes o vols ampliar més informació, posa’t en contacte amb nosaltres aquí i estarem encantats d’assessorar-te.

També et pot interessar...

Segueix-nos a...

Vols estar al dia de totes les novetats del món de les oposicions?

Tots nosaltres hem superat la mateixa oposició a la qual et vols presentar

A Xaloc, estem especialitzats en oposicions d'ensenyament per a Catalunya. El material i les classes estan dissenyats ÚNICA I EXCLUSIVAMENT per als opositors de Catalunya.

Vols estar al dia de les últimes novetats en oposicions?

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep la informació més rellevant sobre les Oposicions Docents de Catalunya.