Convocatòria d’oposicions 2020: “Allò que has de saber!”

Preparació oposicions secundària pràctica Com preparar la convocatòria d'oposicions 2021

Contingut

Estàs pensant a preparar-te per a la convocatòria d’oposicions pel cos de mestres i secundària?

La Generalitat de Catalunya ha aprovat 2.131 places per a la convocatòria d’oposicions a mestre convocades en un termini màxim de 3 anys. Aquestes places se sumaran a les 2.117 places ja anunciades per a la convocatòria d’oposicions 2021 al cos de mestres. Tanmateix, l’any 2021 convocarà 2.264 places al cos de professors de secundària i les proves de les oposicions es realitzaran l’any 2022. Pots consultar aquí la previsió de places d’aquest 2020, 2021 i 2022.

Si vols aconseguir la teva plaça, t’informem de tot el que has de saber per preparar-te per superar les oposicions d’aquestes properes convocatòries.

 

Com et pots informar quant surt una convocatòria d’oposicions?

Pots consultar tota la informació sobre la convocatòria d’oposicions als butlletins dels diferents organismes oficials: Butlletins oficials de l’Estat (BOE), als Butlletins Oficials de les Comunitats Autònomes, als Butlletins provincials i dels Ajuntaments. També al web del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

En aquests butlletins trobaràs tota aquella informació clau per conèixer els detalls de l’oposició: bases que regulen la convocatòria d’oposicions, els processos selectius, els continguts així com les dates.

 

Què has de valorar abans d’escollir una oposició?

Hi ha diversos aspectes bàsics que has de tenir en compte abans d’escollir l’oposició a la qual et vols presentar:

 • Requisits per accedir al procés d’oposicions:
  1. Nacionalitat: cal ser espanyol o tenir la nacionalitat d’un altre estat membre de la Unió Europea.
  2. Edat: has de tenir entre 16 anys complerts i no excedir l’edat establerta per a la jubilació.
  3. Titulació: cal tenir alguna de les titulacions que determina la convocatòria per a cada cos o reunir-ne les condicions per a l’expedició.
  4. Altres: consulta aquí tots els requisits per presentar-te a la convocatòria d’oposicions.
 • Temari: revisa quin temari i quines proves has de superar per presentar-te a la convocatòria d’oposicions.
 • Sistema d’accés: cal que tinguis en compte el nombre de places i aspirants que hi ha disponibles a la convocatòria; pots sumar punts a la fase de concurs; si les places que hi ha són d’accés lliure; el temps que necessites per preparar correctament l’oposició; com són les característiques del lloc de treball o el tipus de professió que acabaràs realitzant.

 

Com preparar-te per a la propera convocatòria d’oposicions de 2020?

Primer de tot, cal que busquis el temari que s’ajusta al programa oficial. El pots aconseguir en editorials i a centres especialistes en oposicions com Xaloc Oposicions. Si vols preus i modalitat dels cursos que oferim, pots consultar-ho a continuació:

 

Tanmateix, et serà molt útil buscar material addicional per preparar les proves: simulacions d’examen, test, legislació, informació relacionada amb el lloc de treball…

Si decideixes preparar-te pel teu compte, cal que siguis molt constant, t’organitzis correctament, tinguis uns bons temaris i estiguis molt pendent del procés que has de seguir per tal de no oblidar o saltar-te cap etapa.

D’altra banda, si optes per assistir a una acadèmia o fer un curs de forma online, podràs dur un control més exhaustiu del teu progrés, tindràs un suport on preguntar qualsevol dubte i et guiarà durant tot el procés de preparació per a la convocatòria d’oposicions.

Algunes de les causes d’abandonament més comunes en la preparació d’unes oposicions són la falta de disciplina, la manca d’organització del temps, el temari dens o exigent, la baixa dedicació… Per tant, és important que tinguis en compte la teva situació personal i escullis aquella modalitat (individual, acadèmia presencial o online) que et permeti mantenir un compromís ferm en la preparació d’aquestes oposicions.

 

Com són les fases del procés d’oposició?

Les oposicions consten de dues fases:

 1. Fase d’Oposició | Aquesta primera fase comptabilitza 2/3 de la nota i consta de dues proves:
  • Prova I: Defensa de la programació i exposició d’una unitat didàctica
  • Prova II: Prova pràctica i desenvolupament d’un tema
 2. Fase de Concurs | En aquesta fase es tenen en compte els mèrits al·legats pel candidat/a.

 

Com és l'oposició: fases de preparacio de l'oposició

També et pot interessar...

Segueix-nos a...

Vols estar al dia de totes les novetats del món de les oposicions?

Tots nosaltres hem superat la mateixa oposició a la qual et vols presentar

A Xaloc, estem especialitzats en oposicions d'ensenyament per a Catalunya. El material i les classes estan dissenyats ÚNICA I EXCLUSIVAMENT per als opositors de Catalunya.

Vols estar al dia de les últimes novetats en oposicions?

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep la informació més rellevant sobre les Oposicions Docents de Catalunya.